Des d’Abellaires Empordanesos oferim el servei de retirada d’eixams i nius d’abelles a cases, jardins o qualsevol espai on no pertoca que hi siguin.

Si en veieu aprop, truqueu-nos!

A la primavera, quan els camps estan ben florits les abelles treballen a tota velocitat, es reprodueixen i fan créixer els seus ruscs. 

A vegades no tenen espai al lloc on viuen i fan el que anomenem “eixamanar”, que vol dir que dins el mateix grup es forma una nova reina i se separen. L’Abella Reina més vella, amb unes quantes obreres, abandonen el seu rusc per anar a trobar un nou lloc per viure. Viatgen en forma d’eixam. I això pot ocasionar imprevistos.

Des d’Abellaires disposem de tots els permisos i llicències per realitzar la retirada d’eixams i nius d’una manera segura i respectuosa amb l’abella. Siguin on siguin.

Extracció d’eixams

Teniu un grup nombrós d’abelles dins la vostra propietat? Veieu que hi ha com una bola d’abelles al vostre jardí?

Pot ser que marxin a buscar un altre indret on començar a fer un nou niu, però també poden buscar un racó a casa vostra per instalar-se.

En aquests casos de seguida que ens aviseu vindrem per retirar l’eixam de casa vostra. Necessitarem que ens faciliteu algunes dades i, si us va bé, alguna foto per tal de preparar-vos el pressupost més ajustat a les vostres necessitats.

Si voleu saber què fem amb les abelles que rescatem aneu a preguntes freqüents.

Extracció i retirada d'eixams d'abella

Nius d’abella

Eixam abelles

És ben sabut que les abelles són treballadores, i quan eixamanen busquen un nou indret per instalar-se. Poden construir els seus ruscs a racons ben insospitats: entre un porticó i una finestra, a l’interior de la càmera d’aire d’una parets, en coberts de jardins… 

Quan ja hi ha bresques construïdes en diem nius i la retirada requereix més traça i dedicació.

Per nosaltres el més important es retirar el que podria acabar sent un greu problema a la finca. Sempre intentem salvar el màxim d’abelles possibles, ja que com sabeu són molt importants pel manteniment dels ecosistemes.

Nius de vespa velutina

La vespa velutina és una espècie invasora que malauradament cada cop està més estesa al nostre territori.

Els seus nius són força voluminosos i d’una forma arrodonida, normalment pengen de branques però als últims anys és molt comú trobar-los dins de garatges i terrasses.

La retirada de nius de vespa velutina és una feina d’alt risc. Anem equipats amb un vestit especial molt més gruixut que el d’apicultor ja que els seus fiblons són llargs i perillosos. 

La retirada dels nius s’acostuma a fer de nit que és quan assegurem que la majoria de vespes són a dins el niu.

En aquest cas el què interessa és eliminar-les, ja que suposen un perill per la supervivència de les abelles mel·líferes.

 

Cada servei de retirada té un cost diferent, segons la dificultat. Si necessiteu que us ajudem amb la retirada d’eixams o nius, contacteu amb nosaltres o truqueu-nos al 609531406.

Niu vespa velutina